Toepassing massief eikenhout

Massief eiken is een van de meest populaire houtsoorten die in de VS in meubels en vloeren worden gebruikt. Het wordt vaak aangetroffen in meubels in traditionele, ambachtelijke en missiestijl en is het hout bij uitstek voor de Amish, evenals de beroemde meubelontwerpers Gustav Stickley en Frank Lloyd Wright. Eiken is zeer duurzaam, gemakkelijk om mee te werken en ziet er geweldig uit als gebeitst of met een heldere, natuurlijke afwerking. Het is ook een van de meest efficiënte houtsoorten om te verbranden vanwege het hoge BTU-gehalte.

Houttinten massief eiken

Eikenhout is er in een aantal tinten, maar het nerfpatroon is vrij uniek, waardoor het een van de gemakkelijkere soorten is om te herkennen. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik rond het huis die teruggaat tot de pre-koloniale tijd en is nog steeds net zo populair vandaag. Hoewel dit het een steunpilaar maakt in traditioneel design, betekent zijn veelzijdigheid dat het ook een modern stuk tot leven kan laten komen.

Kenmerken van massief eiken hout

Eiken in de kleur wit heeft de neiging lichtbeige tot bruin te zijn, terwijl rood massief eikenhout in plaats daarvan roze en roodachtige tinten heeft. Algemeen wordt het eikenhout voor de volgende objecten gebruikt: gebruik Meubilair, kasten, vloeren, wijnkisten, boten, vaten, en keukengerei.

Een van de redenen waarom eik zoveel verschillende looks kan aannemen, is dat er niet één type eik is. Er groeien alleen al in de Verenigde Staten meer dan 60 soorten. Als het gaat om het maken van meubels en andere toepassingen in huis, zijn de meest voorkomende soorten rood en wit eiken. Beide zijn verbluffende keuzes en werken goed in drukke huizen vanwege hun duurzaamheid. Daarnaast is het eveneens erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Kortom, deze houtsoort is zeer toepasselijk en is voor de langere termijn de juiste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *