Miscanthus als decoratie

miscanthus

Miscanthus is een soort siergras dat tot twee meter hoog kan worden en winterhard is. Dus ook in de winter zorgt het prachtriet voor een mooie aankleding van je tuin. De miscanthus heeft als voordeel dat het een van de minst woekerende siergrassen is en wordt vaak gebruikt ter decoratie in tuinen. Zo wordt de miscanthus langs de randen in tuinen geplaatst, rondom vijvers of in een grote pot. Daarnaast kan de miscanthus ook een natuurlijke haag vormen wanneer deze in een rij worden aangeplant. 

Het plaatsen van miscanthus

Let er bij het plaatsen van het siergras op dat je kiest voor een zonnige plek. Ook is het belangrijk dat de miscanthus geplaatst wordt in een voedingsrijke grond en een paar keer per jaar bemest wordt. Om te voorkomen dat de wortels van de miscanthus gaan rotten, plaats je de miscanthus op een plek waar overtollig vocht makkelijk weggevoerd kan worden. Mocht je geen ruimte hebben om siergras in de grond te zetten, dan is een pot ook een optie. Siergras kan namelijk ook geplaatst worden in een pot met genoeg ruimte.

Miscanthus onderhouden 

Miscanthus sterft in de winter boven de grond af, maar blijft wel overeind staan. Je zult van de buitenkant dus niet zijn dat het siergras afsterft. Wanneer het voorjaar begint kun je het siergras tot boven de grond afknippen. Hierdoor heeft het siergras de mogelijkheid om weer opnieuw te groeien. Het zal dan ongeveer een jaar duren voordat het siergras anderhalve meter hoog is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *