Het drukke verkeer in de grote stad

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een erg leuke stad om naar toe te gaan. Maar het is ook een stad dat bekend staat om haar drukke verkeer. Vele fietsers en scooters, maar ook ontzettend veel automobilisten. Het is ook logisch dat er in zo’n drukke stad ongelukken ontstaan. Dat is natuurlijk ook lastig om te voorkomen. Wanneer er een ongeluk ontstaat in een drukke stad als Amsterdam, dan is het logisch dat er ook grote files ontstaan. Het is van groot belang dat je goed oplet in het verkeer en zeker in het verkeer van een drukke stad. Zelf woon ik in een dorp waar het over het algemeen rustiger is in het verkeer. Maar voor mijn werk moet ik regelmatig naar de stad rijden. Ik heb al een aantal jaar mijn rijbewijs en ik maak ontzettend veel kilometers met de auto. Ik ben voorheen nog nooit in een ongeluk terecht gekomen, maar afgelopen maand heb ik daar voor het eerst in mijn leven mee te maken gehad. Het was een ongelukkige voorval waar ik vrij weinig aan kon doen. Ik zal je hieronder wat meer vertellen over het ongeluk en welke stappen ik vervolgens heb ondernomen.

Een botsing op een druk kruispunt

Ik moest voor een afspraak van mijn werk naar Amsterdam toe rijden. Het was op een doordeweeks ochtend, maar het was erg druk op de weg. Toen ik over een druk kruispunt heen reed, werd ik ineens in de zijkant van mijn auto geraakt door een andere auto. Ik kon daar niet zoveel aan doen, maar dat maakte de situatie er niet beter op. Ik zat nu alsnog met de zogeheten gebakken peren. Het was niet een enorme harde klap, maar ik voelde wel degelijk een hevige pijnscheut in mijn onderrug en in mijn bovenbeen. Gelukkig kreeg ik mijn deur nog wel open, al moest ik daar wel zwaar geweld voor gebruiken. Eenmaal uitgestapt heb ik met de andere automobilist gesproken. Deze meneer was geschrokken en gaf aan dat het zijn eigen stomme schuld was. We hebben even onze gegevens uitgewisseld en onze verzekeringen benaderd.

Een lang traject

Naast dat er een grote deuk in mijn auto zat, had ik ook nog veel last van mijn onderrug. Ik was al er vrij zeker van dat de deuk in mijn auto zou worden vergoed. Maar ik was daar alleen niet tevreden mee, want ik was van mening dat ik ook recht had op een letselschadevergoeding. Ik heb daarom besloten om naar een letselschade advocaat Amsterdam te gaan voor meer informatie. Ik ben begonnen aan een juridisch proces waarmee ik een lang traject in ga. Mocht ik daar een uitslag van krijgen, zal ik dat ook met jullie delen. Voor nu is het even hopen op een goede uitslag, maar daar heb ik het volste vertrouwen in!