Een huisdier adopteren: wellicht iets voor jou?

Veel Nederlanders groeien op met huisdieren. De populairste huisdieren in Nederland zijn katten, omdat je daar lekker mee kunt spelen en je kunt met ze knuffelen. Ook honden zijn populair, voornamelijk omdat ze super loyaal zijn maar ook omdat je met ze kunt spelen, knuffelen en wandelen. Ook vogels en konijnen komen veel voor in Nederlandse huishoudens. Zelf ben ik dol op dieren en word al blij als ik een hond op straat zie lopen, maar helaas konden wij thuis nooit huisdieren nemen vanwege de allergieën van mijn moeder. Dat vond ik altijd zo jammer, maar ik wist ook dat ik er niks aan kon doen. Toen ik een jaar geleden bij mijn vriend introk konden we dan eindelijk een huisdier nemen. Ik ben een voorstander van het adopteren van dieren in plaats van ze te kopen, dus samen gingen we op pad naar het asiel. We waren bijna klaar met het bekijken van alle dieren, toen we twee katten zagen. De medewerker van het asiel had niet lang de tijd nodig om het verhaal van de katten aan ons te vertellen, wij waren verkocht. De katten hadden altijd samen ergens gewoond, dus moesten deze ook samen geadopteerd worden.

Voorbereidingen

Je kunt niet zomaar een dier adopteren, hiervoor moet nog best veel geregeld worden. Mijn vriend is daar toch wat handiger in dan ikzelf, dus liet ik dit aan hem over. Ik begon met de voorbereidingen te treffen voor onze nieuwe gezinsleden. Eigenlijk wist ik niet goed wat we allemaal moesten kopen, dus ben ik eens op internet rond gaan kijken. Al snel kwam ik bij Trixie terecht. Trixie is een ware huisdierengigant en levert producten voor allerlei soorten huisdieren, waaronder honden, katten, vogels, konijnen, knaagdieren en tuindieren. Ik kwam allerlei leuke en benodigde spullen tegen voor onze twee nieuwe gezinsleden en plaatste al snel een bestelling. Al snel kwam de bezorger aan de deur met een enorm pakket. Er kwam een kattenbak uit de doos, een drinkfontein, een nagelknipper, verzorgingshandschoen, krabpaal, snuffelmat, halsbandjes, speeltjes, shampoo en een verkoelende mat voor in de zomer. Oftewel, alles wat je nodig hebt op één plek. Ideaal toch?

Adopteren

Zelf vind ik dat meer mensen een dier zouden moeten adopteren in plaats van te kopen. Ten eerste red je er een leven mee en kun je het dier een warm nest bieden. Ook zorgen de meeste dierenasiels voor vaccinatie en dergelijke en hoef je dit zelf dus niet meer te regelen. Wel hanteren veel dierenasiels een vrij streng adoptiebeleid. Ze moeten er natuurlijk wel zeker van zijn dat het dier ook echt bij jou past. Wees dus niet getreurd als je een dier uit het asiel niet toegewezen krijgt, maar blijf het gewoon proberen!