De leukste honden voor een familie

Honden zijn de meest populaire huisdieren ter wereld. Dat is ook logisch want het zijn trouwe viervoeters die goed te trainen zijn, ook ontzettend zich hechten aan hun baasjes en over het algemeen gewoon voor heel veel plezier en geluk zorgen in een gezin. Het is dus voor veel gezinnen een zeer leuk idee om een hond in de familie te brengen. Maar de vraag is natuurlijk, wat voor hond? Honden komen in vele verschillende rassen, kleuren en maten. Buiten de verschillende uiterlijke kenmerken hebben deze rassen ook nog eens verschillende eigenschappen en persoonlijkheden. Sommige hondensoorten zijn minder geschikt als familiehond dan andere hondensoorten. In dit artikel bespreken we de leukste hondensoorten voor de familie.

Golden Retriever

De Golden Retriever is misschien wel de familiehond bij uitstek. Het is een van de populairste hondensoorten over het algemeen en zeker als familiehond is deze hond vaak gekozen en niet zonder reden. Alhoewel de Golden Retriever in de film Marley and Me als een moeilijk trainbare, lastige maar lieve hond wordt gepresenteerd, is de realiteit dat de meeste Golden Retrievers uitstekend te trainen zijn. Deze hond heeft een ontzettend vriendelijk en lief karakter en luistert van nature zeer goed naar zijn baas. Golden Retrievers worden dan ook niet alleen aangeschaft als familiehond maar worden ook getraind als blindengeleidehond. Golden Retrievers staan ook bekend dat het hele mooie honden zijn. Ze hebben een glad of golvend gouden vacht met een witte borst. Daarnaast hebben ze een mooie kop met een zeer vriendelijke uitstraling.

Pembroke Welsh Corgi

De Pembroke Welsh Corgi is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Het was niet lang geleden dat deze hondensoort nog dreigde te verdwijnen doordat ze niet zo populair waren. De enige fan leek nog de Engelse Koningin te zijn. Maar sinds de opkomst van Instagram zijn deze middelgrote honden wereldwijd gigantisch populair geworden. Pembroke Welsh Corgi’s worden vaak beschreven als grote honden in een klein lichaam. Net als de Golden Retriever hebben Corgi’s een ontzettend lief en zacht karakter en zijn ze ontzettend goed te trainen. Ze kunnen iets eigenwijzer zijn dan bijvoorbeeld Golden Retrievers als je ze goed traint en genoeg beweging geeft is er niks aan de hand. Corgi’s hebben een middelgroot lichaam en kleine, kortere poten.

Als je een iets minder groot huis hebt dan zijn Corgi’s misschien een beter passende hond dan een grotere hond. Corgi’s kunnen ook in een appartement leven. Ze hebben wel veel beweging nodig dus het is belangrijk om dagelijks met ze naar buiten te gaan.